Afvallen door gezonder te eten

Hoe begin ik mijn afslankpoging? Veel mensen denken dat je door minder eten afvalt, maar dat is niet waar. U moet juist meer gaan eten, alleen u moet gezonder gaan eten. Gezonder eten is de sleutel tot succes. Als u gezonder gaat eten, en u weet dat gezonde stramien goed vast te houden, is de kans op een jojo-effect minder groot. Afvallen is geen straf en hoeft dat ook zeker niet te worden. Een van de dingen die u altijd moet blijven tijdens het afvallen is positief. Stel u positief in. Er is online al een enorm aanbod aan gezonde producten die u waarschijnlijk nog nooit gegeten heeft. Geloof het of niet, maar daar zitten heerlijke producten bij.

Hoe val je af?

Als u zich houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en kiest voor caloriearme producten, kan u op een prettige manier gewicht verliezen en blijvend op gewicht komen. Een vrouw verbrandt ongeveer 2000 kcal per dag en een man 2500 kcal per dag. Dat is veel, maar dat betekent ook dat er gegeten moet worden. Gezond gegeten, wel te verstaan! Als u van de snoep en de snacks af kan blijven dan zal het afvallen nog veel sneller gaan. Daarbij een half uur per dag bewegen zorgt er voor dat het afvallen sneller gaat en daar bij gaat u zich een stuk beter bij voelen. Wie veel beweegt en sport komt lekkerder in zijn/ haar vel te zitten. Een belangrijke pré.

Top-5 van zeer gezonde en prettige gewoontes

Eet veel groente bij de lunch

Een gezond mens moet 200 gram aan groente nuttigen. Iedere dag weer. Een gezond mens valt dus vanzelf af. Om dit haalbaar te maken of om dit leuker te maken kan u van de groente een soep maken. Iedere dag een kopje soep, ook als tussendoortje erg lekker. Daarmee kunt u ook tegemoet komen aan de lekkere trek die je tussendoor soms voelt. Daarnaast kan u ook kiezen om groente op brood te eten.

Voorbeelden hiervan zijn tomaat en komkommer. Een andere optie is om naast u brood een bakje salade te eten. Salades doen het al jaren erg goed.

Eet ook bijzondere volkoren producten

Goed kunnen poepen en plassen is belangrijk bij gewichtsverlies. Belangrijk is dat u volkoren brood eet, want dat helpt aanzienlijk. Maar ook bij het avond eten moet u kiezen voor maaltijden met meer vezels. Denk hierbij aan aardappelen, peulvruchten en volkoren pasta. Deze producten zitten vol met goede koolhydraten.

Zoet op brood eten is gezond

Heeft u zin in iets lekkers zoet te eten? Dat kan. Suikers hebben we nodig en ons lichaam vraagt er zelf om. Je kunt aan je zoete aanval tegemoet komen door zoet op je brood te eten. Het is niet zo gezond als hartig beleg, maar het is wel gezond om dit bij je ontbijt of lunch te nemen.

Het risico dat je dan tussendoor zoet gaan snacken is kleiner.

Vis bij vette trek

Je kent het wel. Vette trek. Het is een verschijnsel waar iedereen – zelfs de gezondste mens onder ons – wel eens last van heeft. Lekker een halve zak chips op snoepen, daar zeggen de meeste geen nee tegen. Maar het kan ook anders, u kan ook kiezen voor een bruin broodje met makreel of zalm. Dit is een stuk gezonder dan de halve zak chips. Met vis krijg je vetten en vis vetzuren binnen (denk aan omega). Die zijn goed voor de gezondheid en helpen bij het afslanken.

 

Echt lekkere smaakmakers

Zout, vet. Het zijn ingrediënten waar we van houden. Mayonaise bijvoorbeeld, of een lekkere saus met champignons of pepers. Heerlijk. Maar zo zo slecht en zulke grote caloriebommen. Laat dergelijke sauzen dus achterwege. Rode sauzen, zoals curry en ketchup (op basis van tomaat) zijn prima als vervanging!

 

Lees meer over gezonde voeding op Voedingscentrum.nl

Gezonder eten is gezonder dan sporten

Gezonder eten is een betere manier om af te vallen dan door te gaan sporten. Waarom? Dat komt omdat mensen die gaan sporten om af te vallen vaak heel veel van hun lichaam vragen. En dat ineens, zomaar. Dat kan een lichaam niet zo goed verwerken en dus verzuur je sneller – of nog erger, krijg je ineens last van  blessures.

Om dat te voorkomen en toch af te vallen, is het goed om bovenstaande tips en adviezen op het gebied van voeding ter harte te nemen. Je zal merken dat wanneer jij je eetgewoontes aanpakt op een positieve manier, de kilo’s er vanzelf af gaan vliegen. En dat allemaal zonder dat je je ervoor hoeft in te spannen!